Veze

Iz muškog ugla – gdje žene griješe u vezama?

I dok mi žene smatramo da su muškarci nedokučivi, oni isto to o nama misle. Različiti smo, ali ne možemo jedni bez drugih. Kao i u svakom odnosu, i u vezi je najvažnija komunikacija i iskrenost.

 

Saznajte šta muškarci misle i kako oni vide naše greške u vezama. Nadamo se da ćete ih poslije ovog teksta bolje razumjeti. 

 

 

Muškarce nervira kada težimo ka savršenstvu

Istina je da muškarci vole savršene žene, na slikama, ali ne i u svom životu. Po istraživanjima, muškarci najviše vole da izgledamo prirodno, da donosimo jasne odluke i da uvijek kažemo ono što mislimo. Mnoge žene to izbjegavaju, kako ne bi pokvarile sliku o sebi. Trduimo se previše da budemo idealne, a jednostavno nismo. Kao i sve tajne, i naše nesavršenosti se otkriju vremenom. Zar nije bolje da odmah sve karte stavimo na sto?

 

 

Muškarci kažu da im smeta kada pravimo ljubomorne scene

Ljubomora je prisutna u svakoj vezi, posebno na početku. Ipak, kada pretjerujemo, to se bilježi u njihovim glavama. Vjerovali ili ne, muškarci pamte ove trenutke i jako im smeta kada započinjemo svađu bez nekog posebnog razloga.

 

 

Oni ne žele da se mijenjaju

Možda će vaš partner vremenom postati bolji čovjek, a možda i neće, jer misli da je već dovoljno dobar. Ljubav mijenja čovjeka, ali mi ne možemo mnogo da utičemo na njihovu promjenu. Jednostavno, do njih je. Nemojte ulaziti u vezu sa muškarcem koji vam uopšte ne odgovora. Oni nisu eksperimentalna bića, a mi nismo naučnici. Prihvatanje je dio svake veze i najbolje je da odaberete partnera koji vam odgovara u svemu. Ako stalno forsirate muškarca da nešto mijenja kod sebe, on će pobjeći glavom bez obzira!

 

 

Nekada smo im baš dosadne

Muškarci ne vole zvocanja, ne vole kada ih osuđujete. Svi mi griješimo, ali postoji mnogo bolji način komunikacije od čestog ponavljanja da je pogriješio. Muškarci takođe, baš kao i mi žene, žele svoje slobodno vrijeme, vrijeme bez poziva i poruka, žele da imaju slobodu, pa čak i kada su u vezi. Kada muškarcu date slobodu, više će vas poštovati i biće svjestan da je sam odgovoran za svoje odluke.

 

 

Bez kontrolisanja

Mi volimo da zavirimo po džepovima, telefonu i rokovniku. Šta bi bilo kada bismo prestale to da radimo? Imale bismo mnogo više samopouzdanja i bile bismo mirnije. Kontrolisanje može lako da nas uvede u začarani krug sumnje. Konstantno istraživanje gdje je on, šta radi, sa kim se dopisuje, može da nas totalno izludi, pa čak i ako se ništa konkretno ne dešava. Ako nemate povjerenja u svog muškarca, bolje poradite na tome, umjesto da ga konstantno provjeravate. Ako vas uhvati u tome, to mu se ni malo neće svidjeti, a moguće je da će i početi da radi isto vama.

 

 

Nervira ih kada nećemo da im kažemo šta nam je

Kad nas pitaju šta nam je, a mi kažemo ono čuveno “Nista.”, muškarcima se to uopše ne dopada. Oni zaista traže da pričamo sa njima i zanima ih šta nam je. Bez obzira koliko imamo godina, ponekad jednostavno prešutimo i progutamo ono što nas muči. Možda je pravo vrijeme da počnemo da pričamo o svojim osjećanjima, na glas, biće mnogo lakše.

Komentari
Na vrh