Iz Medžlisa Tuzla pojasnili zašto Muhamed-ef. Lugavić nije ukopan u haremu Džindijske džamije

15.03.2021.

Autor: tuzlainfo.ba 


U proteklih nekoliko dana na društvenoj platformi Facebook pojavile su se maliciozne i netačne objave glede mjesta ukopa uvaženog rahmetli Muhamed-ef. Lugavića. U objavama su izneseni netačni navodi da Medžlis Tuzla nije želio ranijeg dugogodišnjeg glavnog imam Lugavića ukopati u haremu Džindijske džamije.

U cilju istinitog informisanja javnosti Medžlis Islamske zajednice Tuzla obavještava građane i džematlije da je odmah po saznanju da je Muhamed-ef. Lugavić preselio na Ahiret planiran cjelokupan protokol dženaze i njegov ukop u haremu Džindijske džamije. Porodica rahmetli efendije Lugavića je izrazila želju da on bude ukopan na tuzlanskom mezarju Bukovičić na kojem je zajedno sa suprugom od ranije imao rezeravciju za ukop.

Medžlis Islamske zajednice Tuzla je uvažio želju porodice Lugavić.

Objavljivanje netačnih informacija su izraz nepoštovanja prema rahmetliji i uznemiravanje porodice, prijatelja, članova Islamske zajednice i svih dobronamjernih ljudi – saopšteno je iz Press službe Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

 

Dino Kalesić – Alejkumu selam dobri moj Muahmede ef. LugavićuBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!