Sport

Ivetić: Možda u Kupu donesemo na Tušanj prvi trofej

Drugi put u manje od dvije godine Perica Ivetić obukao je dres tuzlanske Slobode.

Trener Slavko Petrović ukazao mu je čast dodjelom kapitenske trake, rekavši da je i tokom priprema u Turskoj Ivetić u svemu lider i primjer drugim igračima.

– Fenomenalan je osjećaj ponovo biti na Tušnju, a sada i kao kapiten što je za mene velika čast.  Ovdje me ljudi poštuju, cijene i vole zbog svega što sam dao Slobodi. Vjerujem da ću u svom drugom mandatu biti još bolji i borbeniji, i vratiti publici sve ono što su mi podrškom dali tokom dvije godine u „crveno-crnom“ dresu. Ne zaboravljam ni kako su me lijepo dočekali prošle sezone kada sam na Tušanj došao kao igrač Sarajeva – u kraćem razgovoru za Fenu rekao je Ivetić.

Sloboda se u ponedjeljak vratila iz Antalije, gdje je odigrala tri utakmice. Poraz, pobjeda i remi bilans je koji su ostvarili Tuzlaci u Turskoj.

Ivetić, međutim, kaže da su u ovoj fazi priprema rezultati u drugom planu.

– Antalija je po svemu raj za nogometaše. Imate sve uvjete, od hotela i terena do izbora protivnika. Naša uprava je postigla pun pogodak slanjem igrača na pripreme u Tursku. Odigrali smo tri utakmice, ali je važno da smo poveli dosta mladih igrača koje ćemo u drugoj polusezoni nastojati afirmirati – kaže kapiten Tuzlaka.

Očekuje u proljeće mnogo bolju i jaču Slobodu, koja će se nadmetati na dva fronta, osim prvenstva i u Kupu BiH gdje je polufinalist.

– Nadam se da ćemo sve što smo uradili tokom priprema, ne samo u Antaliji nego i u Tuzli, uspješno prenijeti u prvenstvo, a navijače i sve koji vole Slobodu obradovati rezultatima. Ne sumnjam u opstanak u Premijer ligi, a možda u Kupu nešto da se desi, pa da možda prvi trofej dođe na Tušanj – zaključio je Ivetić.

Na vrh