Lični stav

Iskrena ispovijest Senijada Miletića – Žrtva sam pripadnika specijalne jedinice MUP-a SBK

Ja sam Senijad Miletić* iz Viteza i već nekoliko godina Srednjobosanskog kantona, a odlučio sam da se obratim na ovaj način, jer su pored mog ugroženi životi moje supruge i dvoje maloljetne djece.

Moj otac i amidža su imali problema sa zakonom i onda su mene pojedinci počeli uvlačiti u mutne radnje i poslove. Ovo sve traje već godinama i nije prvi put da se dešava. Mnogo puta se dešavalo. Posljednja dešavanja su prelila čašu. Jednostavno, više čovjeku ne može pod kožu. Više puta sam prebijan, dobijao sam i brojne prijetnje smrću. Sada sam odlučio da upoznam javnost, jer su to uradili pred dvoje maloljetne djece.

 

Pred mojim sinom od tri godine i kćerkom koja ima samo 18 mjeseci. Pred civilima su me tukli, lomili dijelove tijela i psovali mi kćerku. Za djevojčicu od 18 mjeseci su govorili da je već kurva. Meni su govorili da će me ubiti.

 

Problemi su započeli nakon sukoba sa rođakom jednog od šefova u specijalnoj jedinici  MUP-a Srednjobosanskog kantona. Istina je da sam imao određenih problema sa zakonom, ali sam odlučio da se posvetim porodici i da započnem novi život, ali to nije moguće. Čak su mi rekli da se trebam iseliti iz Bosne.

 

Policajci od mene prave kriminalca na sve načine. Moja supruga je strankinja, nije Bosanka i kada je vidjela šta se dešava stalno je plakala isto kao djeca. Zabrinuta je za moju, ali i svoju sigurnost. Djeca imaju traume i po cijelu noć neće da spavaju i plaču. To je najveći razlog što sam odlučio da progovorim i da upoznam javnost sa svojim problemima koje imam sa ljudima koji bi trebali da provode zakon, a oni rade u potpunosti suprotno.

 

U toku napada policajaca slomljena mi je jabučica, razbijena glava na dva mjesta. Nagnječenje obje ruke. Desna ruka napuknuta, kao i dva rebra. Polomljeni gornji zubi …

 

To su samo neke od povreda posljednjih mjeseci i za sve imam dokaze iz bolnica. Specijalci u SBK-a ništa ne pitaju, dođu, istuku te i odvezu te u običnu policiju i tamo te opet tuku. Pa kada te puste iz pritvora opet dosežu nakon deset minuta naftu te i provjeravaju papire šta si potpisao šta nisi i prijete otmicom i vođenjem u šumi ako budem prijavio.  Prije nekoliko dana su me uhapsili zbog navodnih prijetnji policajcu. Taj policajac, koji mislim da se zove Alija, je sjeo kod moje porodice za stol na bazenu sa moje dvoje maloljetne djece. Prišao sam da vidim zašto sjedi sa mojom porodicom i tu je nastao incident. Sve je bilo namješteno, jer su policajci došli za par minuta.

 

On je došao u policijsku stanicu u Vitez kad su me priveli. Došao je u šorcu i tukao me je nekoliko minuta. Kada sam pušten htio sam da idem vaditi ozljedom list u dvije bolnice ni u jednu me nisu htjeli da prime jer su već bili obavješteni da ću doći po ozljedni list. Kada su me pustili, došli su mi po ko zna koji put i prijetili. Govorili su mi ako ih prijavim da ću dobiti metak u čelo i da će mi lice mazati govnima i mnoge druge gadosti naravno i za to imam dokaz i video nadzor gdje se vidi njihovo bahato ponašanje. Zbog svega sam porodicu sklonio iz Viteza.

 

Ovo su teške optužbe, ali sve je istina i imam dokaze. Imam podršku porodice i prijatelja, jer znaju da sam nevin. Samo želim da imam normalan život u Vitezu sa svojom porodicom, ali ako se ova tortura nastavi bit ću prisiljen da se iselim.

 

Tu su mnogobrojni građani koji će rado potvrditi priču i koji imaju dokaze za slična dešavanja gdje su specijalci učini slično kao i meni. Uz ovo sve vam dostavljam dokumenta iz privatne klinike.

 

 

Senajid Miletić

*(cijeli tekst smo prenijeli bez ikakvih novinarskih intervencija i ne odgovaramo za tačnost iznesenih tvrdnji u ovom tekstu)

Na vrh