Sport

Iron Puki 8. oktobra u Berlinu lovi evropsku WBA titulu

Najbolji bh. profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, 8. oktobra u Berlinu borit će se protiv Ukrajinca Romana Golovaščenka za evropsku titulu u elitnoj svjetskoj diviziji WBA u kruzer kategoriji.

Almin Kuc i njegova promoterska kuća Kuc Boxpromotion je organizator velikog bokserskog eventa na kojem će naš bokser biti glavna borba večeri.

Protivnik Golovaščenko je bivši IBO interkontinentalni prvak i IBF prvak Evrope, a čak dva puta se borio za svjetskog prvaka u WBA i IBO organizacijama.

Podsjetimo, naš bokser je u aprilu fantastičnim nokautom u trećoj rundi osvojio IBO evropsku titulu upravo u Berlinu, a sada ima priliku objediniti dvije evropske titulu u jednoj godini, što je malo kome u Evropi pošlo za rukom.

 

 

“Ovo je najbolji protivnik s kojim sam se do sada u karijeri borio, i po statistici BoxReca, ali i svim drugim parametrima. U isto vrijeme ovo je za mene veliki izazov i borba koja mi može donijeti ulazak na listu top 10-15 izazivača u WBA asocijaciji. Moram napomenuti da je WBA treća evropska titula koju ću pokušati osvojiti, a prije nje sam osvojio WBO i IBO titule.

Trenutno sam u završnoj sparing fazi priprema i nadam se da ću uz pomoć dragog Boga što spremniji dočekati meč u Berlinu. Radio sam naporno cijelu godinu i nadam se pobjedi. Želio bih se zahvaliti svim sponzorima i prijateljima koji su mi pomogli u toku priprema, kao i ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo za veliku podršku”, poručio je popularni Puki.

Komentari
Na vrh