– Imamo deset mjera planiranih za ovu godinu i više od 15 za kompletan četverogodišnji mandat, dakle dugoročnih strateških projekata. Naša praksa bit će da na početku svake godine odredimo mjere za realizaciju, tako da smo uvijek budni i aktivni – kaže Halilagić za Faktor.

Od dugoročnih projekata, Halilagić izdvaja početak izgradnje Kampusa Univerziteta u Tuzli, Urgentni centar na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla, rekonstrukciju nekadašnje zgrade “Soda so”, koja će biti sjedište Vlade TK, prve kilometre autoputa na području TK, kargocentar na Međunarodnom aerodromu Tuzla, izgradnja zgrade Policijske uprave Živinice, izgradnja zgrade Općinskog suda u Lukavcu…

 

– Za sve infrastrukturne projekte ćemo definirati šta treba uraditi u toku tekuće godine i tako ćemo jasno pratiti dinamiku realizacije po godinama. U ovoj godini želimo da Ured za borbu protiv korupcije objavi registar imovine izabranih i imenovanih zvaničnika. Imamo i interesantnih mjera za ovu godinu, između ostalog, želimo pomoći da oko tri i po hiljade maturanata kupi odijela i haljine za maturantsku večer – najavio je Halilagić.