Vijesti

InterDanceFest CUP: Tri zlatne medalje za plesače iz Tuzle

Na  InterDanceFest CUP-u u Sarajevu koje je održano od 11.04.2019. do 14.04.2019. godine, takmičari Univerzitetskog plesnog kluba iz Tuzle Melisa Činić i Rakočević Eldar student Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, osvojili su tri zlatne medalje u kategoriji Hip Hop solo Adults, Hip Hop battle  i Break dance solo. Na kraju takmičenja održan je i Grand prix na kojem su učestvovali takmičari koje je izabrao sudijski panel kao najuspješnije i najatraktivnije u prva dva dana takmičenja. U kategoriji solo izabrana je takmičarka Melisa Činić zajedno sa dva takmičara iz Italije i jednoglasnom odlukom osvojila je prvo mjesto.

 

slika takmicenje 2

InterDance Fest je takmičenje u modernim plesovima na kojem iz godine u godinu učestvuje sve veći broj takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije i Italije. Ove godine takmičenje je bilo pod pokroviteljstvom IDO (International dance organization) uz najveći broj učesnika u posljednih devet godina. Osvajanje zlatne medalje je rezultat timskog rada i izuzetnog zalaganja tokom priprema za takmičarsku sezonu.

Trener Meliha Jahić očekuje dobre rezultate i u nastavku takmičarske sezonena nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Univerzitetski plesni klub će nastaviti kontinuirano raditi na pripremama takmičara za ovu plesnu sezonu a uporedo sa pripremama će vršiti i upis novih članova.


Komentari
Na vrh