Tuzla

Informacija o uspostavi eksperimentalnog kružnog toka saobraćaja na raskrsnici ulica: Turalibegova, Maršala Tita i Mirze Delibašića (kod zgrade MUP-a)

Grad Tuzla je, putem Službe za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica i uz pomoć saradnika za pitanja bezbjednosti saobraćaja pripremio još jedan projekat u cilju poboljšanja protoka i bezbjednosti saobraćaja na putevima u gradu Tuzla.

Radi se o projektu uspostave eksperimentalnog režima kružnog toka kretanja saobraćaja na raskrsnici ulica: Turalibegova, Maršala Tita i Mirze Delibašića (kod zgrade MUP-a). Radovi na postavljanju privremenih objekata putne infrastrukture i prilagođavanje horizontalne i vertikalne signalizacije novom režimu saobraćaja u eksperimentalnoj fazi će se vršiti u nedelju 07.07.2024. godine, što će stvoriti uslove da se početkom naredne sedmice krene s primjenom režima kružnog toka saobraćaja na navedenoj lokaciji.

Mole se građani, učesnici u saobraćaju, da prilagode vožnju novom režimu saobraćaja, te poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Služba za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

Na vrh