Aktuelno

Imenovana nova Vlada TK, Jakub Suljkanović novi kantonalni premijer

Skupština Tuzlanskog kantona imenovala je večeras na hitnoj sjednici novu kantonalnu vladu, nakon što je danas razriješena vlada ovog kantona, na čelu s premijerom Begom Gutićem.

Za novog premijera izabran je Jakub Suljkanović, koji je u prošlom sazivu kantonalne vlade obnašao funkciju ministra finansija.

Imenovani su i novi ministri, neki od njih su iz saziva prošle vlade, a neki su njeni novi članovi.

Ministri iz prethodnog saziva, koji su ostali u novom, odnosno koji su večeras ponovo imenovani su: ministar unutrašnjih poslova TK Husein Topčagić, ministrica pravosuđa i uprave TK  Ivana Kulić i ministar privrede Osman Puškar.

Ministri iz Saveza za bolju budućnost iz prethodnog sazivu Vlade također su ostali u novom sazivu, pa je tako novi-stari ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović, zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, te trgovine, saobraćaja i turizma Mirsad Gluhić.

Novi ministri u Vladi TK su ministar finansija Miralem Nuhanović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mufid Klinčević, ministrica za kulturu, sport i mlade Slavena Voinović, te ministar za boračka pitanja Enes Gegić.

Ministri za prostorno uređenje i zaštitu okolice, te za rad i socijalnu politiku bit će imenovani naknadno.

Novi sastav kantonalne vlade s Jakubom Suljkanovićem na čelu je potvrdilo 20 poslanika, dok je njih 13 bilo suzdržano prilikom glasanja.

Na vrh