News

Imamović: “ZAVNOBiH-om i AVNOJ-em u antifašističkoj borbi državnost BiH je ponovo rođena”

Danas je na Slanoj Banji u Tuzli, sa početkom u 11 sati, obilježen Dan državnosti BiH. Predstavnici lokalne vlasti s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem, odali su počast žrtvama Drugog svjetkog rata, odbrambenog rata u periodu od 1992. do 1995. godine i na mezarju civilnih žrtava koji su nastradali 25. maja na tuzlanskoj Kapiji.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović podsjetio je da BiH ima višestoljetni kontinuitet postojanja.

ZAVNOBiH-om i AVNOJ-em u antifašističkoj borbi državnost BiH je ponovo rođena. Kada govorimo o ZAVNOBiH-u i AVNOJ-u govorimo o onim Bosancima i Hercegovcima koji su bili, jesu i koji će to tek da budu i to moraju znati neozbiljni ljudi kada pokušaju sa ono svojih malo glasova kazati da zastupaju samo Bošnjake, Srbe ili Hrvate, stvarajući nam velike komplikacije”, istakao je Imamović te dodaje: “Dok ne bude mirna Bosna i Hercegovina, nema ni mira na Balkanu. Samo kada je ona bila mirna, bilo je mirno i sve oko nje. Mi idemo u proslavu Dana državnosti BiH sa željom da što prije postanemo članicom Evropske unije i NATO pakta“, rekao je Imamović.

Obilježavanje Dana državnosti BiH u Tuzli nakon polaganja cvijeća nastavljeno je svečanim sjednicama Gradskog vijeća Tuzle i Skupštine Tuzlanskog kantona.

Na vrh