BiH

Igor Stojanović za FACE TV: O kakvoj građanskoj državi priča SDA? Najveću štetu prave Bošnjacima! Preča vam džamija od države! Ja sam ekstremni Bosanac!

Hadžifejzović: Dodik ti kaže da si antisrpski nastrojen, a SDA da oduzimaš prava Bošnjacima. Stojanović: Smiješno je da mi SDA kaže da sam protiv Bošnjaka, a bio sam borac Armije, Dodik kaže da sam antisrpski nastrojen a Srbin sam, ali Bosanac iznad svega

Neprijatelji su mi i SNSD i SDA! Puno teže je biti Bošnjak u Banjoj Luci nego Srbin u Sarajevu! Ja sam za ekstremnu promociju građanstva, za to se borim!

Lendo dobio zadatak, ponaša se kao stranački vojnik! Pitao sam ga da li se borio za BiH u kojoj će biti blokirano formiranje vlasti! Lendo neće dati potpis na formiranje Vlade FBiH! Osmorka ima sve ključeve osim ključa u Klubu Bošnjaka! U Klubu Bošnjaka nemamo volju Bošnjaka nego volju kuglica! Iluzija je da će se međunarodna zajednica suprotstaviti nacionalizmu! SDA opravdava blokadu vlasti time što je to radio HDZ! SDA je važniji vjerski identitet nego državni! SDA je važnije ići u džamiju nego država! Važniji je nacionalni identitet nego građanski! SDA najveću štetu pravi Bošnjacima! Pravljenje ekskluzivno bošnjačkog dijela BiH najviše će štetiti Bošnjacima!

 

Lakše je biti dio manjine u Sarajevu nego u bilo kojem drugom dijelu BiH, ali je mnogo teže nego prije 40 godina! Nije lako biti građanin drugog reda! Srbin je danas u Sarajevu personifikacija manjine, kao što je Bošnjak u Banjoj Luci! Puno teže je biti Bošnjak u Banjoj Luci nego Srbin u Sarajevu! Morat će i Dodik i SDA znati da se mi međusobno volimo i poštujemo, da imamo miješane brakove, da nam je država ispred crkve i džamije i da hoćemo da se finansiraju i reprezentacije, a ne samo vjerske organizacije.

SDA se bori za građansku državu, a ne poštuje demokratsku većinu! U Parlamentu Federacije ne poštujete demokratsku većinu, jer ste kupili dva delegata i tri kroz kuglice. O kakvoj vi građanskoj državi pričate?! Izdali su sve ono što je građansko i za šta se Armija RBiH borila! Demokratija se mora braniti bez obzira što će stranka izgubiti vlast!

 

FACE TV

Na vrh