Sport

Ignjatović: Sve osim pobjede Slobode bilo bi neuspjeh

Sloboda je favorit  protiv Zvijezde 09 i mi, igrači, moramo preuzeti odgovornost za rezultat. Jer, sve osim naše pobjede bilo bi neuspjeh – izjavio je na popodnevnoj konferenciji za novinare stoper tuzlanske Slobode, Aleksandar Ignjatović.

Rekao je da očekuje tešku utakmicu, najviše zbog iscrpljenosti igrača usljed prethodnih, teških utakmica.

– Stasali smo u ekipu koja se više nikoga ne plaši. Sigurno ćemo ići na pobjedu. Nakon pauze, dolazi nam teško gostovanje protiv Sarajeva. Očekujem sutra punu podršku publike koja je prepoznala naš kvalitet i vjetar nam je u leđa. U Tuzli sam godinu i po i mogu da kažem da ovakvu podršku do sada nismo imali – naglasio je Ignjatović.

Šef struke, Zlatan Nalić, podsjetio je da je njegov ekipa poslije poraza od Širokog u Kupu BiH, s Tušnja ispraćena aplauzima, a to obavezuje igrače da i na narednim utakmicama igraju maksimalno borbeno i odgovorno.

– Imam veliki respekt za ekipu Zvijezde 09. Opomena je iskustvo iz susreta s ekipom Mladosti, koja je bila posljednja u trenutku susreta s nama i koja nas je pobijedila. Problem je i što smo u fazi oporavka. To  nema veze sa fizičkom spremom jer smo, po mom mišljenju, među najspremnijim ekipama u ligi. Igrat ćemo s punim oprezom, a nadam se da ćemo pobijediti – kazao je Nalić.

Dodao je da će zbog  bolesti izostati jedino Amar Pršeš. U prvenstvenoj pauzi Sloboda će odigrati dvije kontrolne utakmice, uz forsiranje igrača s manjom minutažom, dok će u svrhu oporavka ekipe svima već od nedjelje dati četiri dana odmora u kontinuitetu.

Utakmica Sloboda – Zvijezda 09 igra se sutra od 15.30 sati.

Na vrh