Business

I ove godine na Tuzla Film Festivalu glumci uživali u vinima iz vinarije Tolj

Jedna od najznačajnjih kulturnih manifestacija u Bosni i Hercegovini, Tuzla Film Festival ove godine je doživio svoje sedmo izdanje. U osam dana gledaoci su imali priliku pogledati više od 100 dokumentarnih i dugometražnih filmova.

tolj 1

Na 7. Tuzla film festivalu prikazana su najbolja filmska ostvarenja koja su prošla kroz detaljnu selekciju prethodnih mjeseci, a Tuzlu su posjetila velika i priznata imena iz svijeta filma. Neki od njih su Sergej Trifunović, Tarik Filipović, Darko Belevski, Adnan Ćuhara, Sementa Rajhard, Mladen Vulić, Sanja Tucman, Slaven Knezović, Dušan Maksimovski, Vladislav Karamfilov Dimitrov, Stjepan Perić, Stanko Babić, Dragan Marinković i mnogi drugi.

tolj 2

Svi oni su imali priliku i uživati u vrhunskim vinima koja stižu iz vinarije Tolj.  Nova linija vina u kojoj je kombinovana povijest, geografsko podrijeklo i izuzetno kvalitetno grožđe, dopala se glumcima koji su svaki noć uživali u njima u Gradskoj Kafani u Hotelu Tuzla.

tolj 3

  • Nisam iznenađen, nego sam počastvovan ovim izuzetnim interesom koji su posjetioci Tuzla Film Festivala iskazali za vina koja stižu iz naše vinarije. To je samo još jedan dokaz da ovo što radimo se izuzetno dopada krajnjim konzumentima, otkrio nam je Josip Tolj vlasnik vinarije na upit da li je iznenađen ovim reakcijama na njegova vina.

tolj 6

Od Josipa smo saznali i da je ovogodišnja berba bila iznimna, tako da nam prava pozitivna iznenađenja iz vinarije Tolj tek stižu.

 

Na vrh