Tuzla

I družba je služba: Fudbalska utakmica

Omladinski pokret “Revolt” u periodu od juna do decembra organizuje projekat pod nazivom “I družba je služba”. Cilj projekta je poboljšati komunikaciju između mladih i predstavnika lokalne vlasti u Tuzli. Sastoji se iz dvije cjeline; edukativnog dijela koji čine 4 radionice koje su moderirali mladi vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla i dijela neformalnih aktivnosti u sklopu kojeg će se održati sportske utakmice i zajednički izlet.

 

Druga u nizu sportskih aktivnosti bit će fudbalska utakmica koja će se održati na pomoćnom terenu stadionu Tušanj 29.08.2023. s početkom u 17 sati. Na utakmici mogu učestvovati svi zainteresovani mladi iz Tuzle, a također su poziv dobili i svi vijećnici, te gradonačelnik i predstavnici Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu.

 

Održavanje ovakvih sportskih neformalnih dešavanja pruža mladima priliku da upoznaju svoje predstavnikeu vlasti u opuštenijem izdanju, te pokrenu neke bitne razgovore i razmijene ideje s njima.

 

REVOLT je omladinski pokret koji okuplja i organizuje mlade ljude u borbi protiv nepravde, siromaštva, nasilja, korupcije, diskriminacije, neodgovornih političara/ki i negativnih autoriteta.

Na vrh