Aktuelno

Humanitarna akcija Bajkera milionske vrijednosti usmjerena prema Medicinskim ustanovama u Goraždu i Tuzli

Moto klub Tuzla je počastvovan uzimanjem učešća u najvećoj humanitarnoj akciji pod nazivom “Solidarnost i Integracija u Europi” koju pod pokroviteljstvom Europskog Parlamenta kao i svake godine organizuju Eurobajkeri (BBH Biker Brumi Hilfe i Bikers of Europe Charity). Ove godine pomoć je bila usmjerena prema Rumuniji, a u Maju 2018 je planirana i odobrena na slijedeće četiri lokacije Ohrid (MKD), Prizren (KOS), Goražde i Tuzla (BiH) sa startom u Ohridu i ciljem u Tuzli i to u periodu od 29 Aprila. do 13. Maja 2018.

Ponosni smo na činjenicu da Moto klub Tuzla visoko kotira u Moto svijetu regiona pa evo i šire, kao i ukazanom povjerenju što preko našeg kluba ide i ova velika donacija za naš Grad i Kanton i kojom se naš klub ponosno priključuje porodici Eurobajkera BiH sa predsjednikom Srećkom Borasom na čelu.

Pomoć odnosno donacija koja se često kreće i do vrijednosti od milion eura i više, sastoji se od 15 do 20 šlepera prvenstveno medicinske opreme i aparata, bolničkih kreveta i pomagala kao i opreme za dječije domove, domove za penzionere i školske opreme koja će uz moto Eurobajkera >>MOBILNOST PREVLADAVA GRANICE I SPAJA KULTURE<<  biti raspodjeljena na četiri lokacije od kojih je i jedna Grad Tuzla.

Predstavnici Eurobajkera odnosno donatorska komisija na čelu sa Predsjednikom Dr. Hermann Munzelom dolaze u zvaničnu posjetu SUTRA 24 Novembra 2017  na Aerodrom Tuzla u 11:15 tokom koje će utvrditi stanje i potrebe ciljanih institucija uz sastanke i obilaske istih tokom dana da bi se u subotu iz istog razloga uputili u Goražde.

Pomoć u Tuzli biće usmjerena prema UKC-u, Domu Zdravlja, Domu Penzionera i ambulanti Aerodroma Tuzla.

Satnica za Petak 24.11. 2017.

11:30 Aerodrom obilazak ambulante

13:00 Prijem kod Gradonačelnika

14:00 Prijem kod Premijera Vlade TK

15:00 Obilazak Doma Zdravlja

16:00 Obilazak UKC

18:00 Obilazak Doma Penzionera

Na vrh