Aktuelno

Hrvatski rukometaš ipak pretučen do smrti

Denis Tot (27), hvarski rukometaš Butela Skoplja, ipak je preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca.

Tako javlja makedonska Telma TV, koja je objavila da su dvije osobe uhapšene, a da e za trećom traga.

Tot je preminuo jučer u bolnici nakon što je u ranim jutarnjim satima u petak doveden bez svijesti nakon zabave u jednom noćnom klubu u Skoplju.

 

Prva verzija događaja koja se proširila makedonskim Tot napadnut i pretučen. Međutim, tamošnja policija je demantovala te tvrdnje i istakla kako na tijelu nesretnog rukometaša nema vidljivih ozljeda. Također, informacije da je Tot pretučen demantovala je i direktorica skopske bolnice Maja Mojsova.

Ipak, kako javlja Telma TV, riječ je o nasilnoj smrti. Ovaj makedonski medij se poziva na izvještaj liječnika sudske medicine i kaže da je obdukcija pokazala da je Tot zbog udarca u glavu dobio teško oštećenje mozga, koje je bilo kobno.

Potvrdu o tome Telma TV dobila je i od skopskog tužilaštva, koje je već usmeno obaviješteno i čeka kompletnu dokumentaciju za otvaranje predmeta.

Isti izvor navodi kako su mladić i djevojka već privedeni, a da je treća osoba u bijegu. Za slučaj je dostavljena i videosnimka na kojoj se vidi da su Tot i ostali učesnici tuče bili u istom društvu u noćnom klubu. Kada su otišli, potukli su se, nakon čega je Toth pao u nesvijest, a ostali su otišli. Tijelo rukometaša vidio je jedan od radnik u diskoteci te je odmah pozvao Hitnu pomoć.


Komentari

Na vrh