Zabava

Horor “MJESTO TIŠINE – DAN PRVI” u kinima od 27. juna

NAJJEZIVIJA TIŠINA KOJU STE IKADA DOŽIVJELI U KINU! OTKRIJTE KAKO JE SVE POČELO …

 

Nakon dva filma koja su publiku širom svijeta oduševila svojom originalnošću, John Krasinski, reditelj i producent jedinstvene vizije i izrazitog umjetničkog izraza, podario nam je priču koja nas uvodi u franšizu Tiho mjesto. Misteriozni horor „MJESTO TIŠINE – DAN PRVI” (A QUIET PLACE: DAY ONE) u naša kina stiže u četvrtak 27. juna, a vi se pripremite da otkrijete kako je svijet zauvijek utihnuo.

Djimon Hounsou i dobitnica Oskara Lupita Nyong'o ekspresivnom glumom pokazat će nam šta su to surova borba za opstanak i iskreni strah od samo jednog pogrešnog poteza, a to je ispustiti i najmanji zvuk. Da bi preživjeli, likovi ovog filma morali su da zanijeme zauvijek, a mi ćemo biti dio njihove filmske sudbine.

O FILMU: Otkrijte zašto je naš svet utihnuo.

Radnja filma „MJESTO TIŠINE – DAN PRVI” smještena je u New Yorku, gradu koji je zaposjeo smrtonosni, nepoznati neprijatelj, koji nemilosrdno lovi svoje žrtve zahvaljujući zvuku koji čuje. Treće poglavlje i prednastavak svjetski popularne franšize napušta ruralni dom porodice Abot, kako bi ispričao priču o danu kada su meteoriti pali sa neba a ljude sa lica Zemlje zbrisala zla stvorenja, tako da ih više nikada ne vidimo.

Kada se Samira (dobitnica Oskara, Lupita Nyong'o) vrati u svoj rodni grad, sve što želi je parče pice iz omiljene picerije. Umjesto toga, naći će se zarobljena u brutalnoj noćnoj mori koja bi mogla da bude i njen posljednji dan na Zemlji. Zajedno sa strancem po imenu Eric (Joseph Quinn) i mačkom Frodom, ona kreće na opasno putovanje pored zapaljenih zgrada, poplavljenih podzemnih željeznica i razbijenih automobila, u novom, tihom svijetu, gdje opasnost vreba svuda.

U režiji i po scenariju Michaela Sarnoskog, film „MJESTO TIŠINE – DAN PRVI” je napeti akcioni horor-triler odaje počast nasljeđu blockbuster franšize i pokazuje publici šta se dogodilo na dan kada je svijet utihnuo.

Od četvrtka, 27. juna, „MJESTO TIŠINE – DAN PRVI” bit će na redovnom repertoaru svih kina.

Na vrh