Eventi

Holographic Human Element 17.2. u BKC Klubu promoviše album prvijenac – Philophobia !!!

Regionalna senzacija, travnički bend Holographic Human Element u subotu 17.2. od 21h u BKC Klubu (Tuzla) promoviše album prvijenac – Philophobia. Kritičari i publika njihov rad pozitivno ocjenjuju već dugi niz godina, a imate šansu da iz prve ruke poslušate njihov rad i provjerite da li su u pravu ili ne !!!

 
FB Event: HHE u BKC Klub.uhttp://bit.ly/2Hbg2Sr

 
U mjesecu u kojem čak tri četvrtine Holographic Human Element ekipe slave rođendan, bend nastavlja sa promocijom debitantskog albuma „Philophobia“ u regionu. Za instrumentalni album koji su mnogi mediji uvrstili na listu najboljih ostvarenja u 2017. godini, jedan kritičar kaže:

“O Holographic Human Elementu sam prvi put pisao još na starom blogu u ljeto 2015. kada su nastupili na osječkom UFO festivalu i oduvali sve oko sebe. U moru kojekakvih hard rock i metal bendova koji su te godine pronašli put do festivala, izdvojili su se kao ronilačko odijelo na ambasadorskom prijemu i natjerali nas muzikoljupce da ostanemo paf. Instrumentalni rock, bez vokala, samo njih troje na sceni, ali svirka toliko dobra, energična, poput lavine se obruši na tebe i pokopa te. Definitivno najbolji trenutak cijelog festivala.” – Zli Hadžo

HHE_poster_datumi

Pišući o albumu “Philophobia” u izdanju Spona Recordsa (2017), kritičari pominju imena: Mike Oldfield, Pink Floyd, Enya, Mastodon, King Crimson, Mogwai, Godspeed! You Black Emperor, Mizar, Metallica; a završavaju sa: (…) preuzeli su sve te uticaje i izrodili nešto stvarno posebno i istinski njihovo.
HHE_phil_BKC_450

  1. In Eternity We are Trapped Together
  2. For all the Lost Children
  3. From the Depths of this Valley Shrouded by Mist in the Arms of the Cold Mountain Breeze Hurting Over the Darkest of Forests to the Restless Sea
  4. You don’t Have to Close your Eyes to Dream my Dear
  5. Sputnik Lost Control
  6. Fragile Existence
  7. Running Away, Reaching for
  8. Kad rasteš

 

Vidimo se u BKC Klubu u subotu 17.2.2018. od 21h. Čekamo Vas!

Na vrh