Sport

Historijski trenutak za ritmičku gimnastiku BiH – Po prvi put naše takmičarke učestvuju na Evropskom prvenstvu

Od 1 do 3 juna u Španiji će se održati 34. Europsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici (34th European Championship in Rhythmic Gymnastics). Prvi put od osnivanja BiH, naše gimnastičarke će uzeti učešće na Europskom prvenstvu i ovo je historijski trenutak za  ritmičku gimnastiku BiH.

Na ovom veoma značajnom i prestižnom takmičenju će sudjelovati 40 europskih država i 243 gimnastičarke koje će se takmičiti u grupnim i individualnim vježbama.

U delegaciji Bosne i Hercegovine će biti gimnastičarke Anđela Vasković i Esma Mujačić u pratnji selektorice Svitlane Tinjić i trenerice reprezentacije Aide Hadžić.

Gimnastičarke BiH će se takmičiti u individualnim vježbama s četiri rekvizita: obruč, lopta, čunjevi i traka .

„Nakon dužeg pripremnog perioda odlazimo prvi put na Europsko prvenstvo gdje će nam biti čast predstavljati našu državu. Na ovom jakom i značajnom takmičenju će učestvovati države gdje je gimnastika veoma popularna i odakle dolaze najbolje gimnastičarke na svijetu, tako da će konkurencija biti veoma jaka. Pred našim gimnastičarkama je zadatak da što bolje odrade svoje vježbe i dostojno predstave BiH“ izjavila je selektorica Svitlana Tinjić.

Na vrh