Politika

HDZ BiH ŽO Soli – „Potrebno javno objaviti podatke o kršenju propisa formiranja cijena“

Županijski odbor HDZ BiH Soli poziva čelne ljude Ministarstva trgovine, turizma i prometa TK kao i Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove TK da javno objave koji privredni subjekti, trgovine i trgovački lanci su na području TK kršili propise i neosnovano podizali marže i cijene. Posljednjih tjedana svjedočimo vrlo nelogičnoj i sumnjivoj politici podizanja cijena i izravnog udara na životni standard, a da je to tako potvrdili su i nalazi federalnih tržišnih inspektora.

 

U javnosti su se pojavile šture informacije o broju pregleda i izrečenim mjerama od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove, a na zvaničnim web stranicama nadležnih organa u TK nema nikakvih informacija o aktivnostima inspekcijskih kontrola!?
Kako bi stanovnici TK imali uvid koji su subjekti i na koji način neosnovano dizali cijene i time ostvarivali dodatnu (nezakonitu) zaradu tražimo da se objavi.

 

• koliko je inspekcijskih nadzora/kontrola izvršeno od strane Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove na području TK
• točno navesti pravne subjekte koji su kršili propise o visini marži i formiranja cijena i visinu izrečenih prekršajnih naloga od strane inspektora
• na koji način i u kojem vremenskom okviru su pravni subjekti kršili propise
• koliki je iznos ostvarene neosnovane i nezakonite zarade

 

„Očekujem da će navedene podatke kao i dodatne analize biti prezentirane javnosti kako bi naši stanovnici znali tko je na prostoru TK iskoristio trenutnu situaciju i bez osnova za svoje interese ostvario profit koji mu ne pripada. Zbog svega toga je potrebna žurna reakcija nadležnih u Tuzlanskom kantonu i zaštita potrošača od takvih“ istakao je Danijel Nikolić, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli.

 

Ukoliko eventualno izostane takva vrsta podataka i pojašnjenja za javnost značit će da Vlada TK štiti i ohrabruje one koji su kršili propise i temeljem toga ostvarili zaradu.

 

ŽO HDZ BiH Soli

Na vrh