Zabava

Hame Nalić iskreno – „Sad još više volim život“ Potresna ispovijest pjevača, doživio 2 infarkta u godini

Prvi infarkt nekadašnji finalista šoua „Nikad nije kasno“, Muhamed Hame Nalić, doživio je u ranim četrdesetim kada i kreće njegova najvažnija bitka. Ipak, čini se da je ona najteža uslijedila ove godine, kada je pjevač u mjesec dana doživio čak dva infarkta.

Danas Hame ima ugrađena 4 bajpasa i trudi se da zaboravi sve ono loše što mu se izdešavalo. Ponekad je teško ali, kako kaže, uspjeva.

 

Za Grand pevač je otvorio dušu i prisjetio se trenutka i bola koji mu je promijenio život.

-Prvi infarkt sam imao u 40. godini i nisam ni znao šta se dešava. Bio sam kod prijatelja na večeri, osjetio sam da je nešto drugačije, ali sam otišao kući. Pokušao sam da ignorišem bol, ali kad više nisam mogao da izdržim, otišao sam u bolnicuBio je infarkt i od tad kreće borba- kaže Nalić na početku razgovora.

Kao veoma mlad pjevač ni sam nije često obraćao pažnju na bolove koje je osjećao, a u međuvremenu su uslijedile četiri operacije na kojima su mu ugradili i četiri bajpasa. Ali ono najgore pogodilo ga je nedavno.

-Drugi infarkt sam doživio prošle godine i to na Dan zaljubljenih, a treći 14. novembra. Razlika je samo devet mjeseci– kaže Hame i dodaje da je vremenom naučio da vodi računa o svom zdravlju.

-Poslije 2 infarkta prošle godine, još jedne operacije i ozbiljne intervencije, konačno se osjećam odličnoPromijenio sam ishranu, sada jedem samo sirovo voće i povrće. Generalno sam promijenio način života, što bih preporučio svima koji imaju problema sa zdravljem da urade– ističe pjevač i otkriva da se u njegovom životu zaista sve promijenilo.

-Ništa više nije kao prije, a sad još više volim život….. Uživam sa djecom i unucima, poželio bih svima takvu djecu kao što su moja, u svakom momentu su tu, uz mene. A, posebnu zahvalnost dugujem divnoj ekipi kardiologije u Tuzli, doktorima koja mi je spasla život. To je pre svega doktorka Mediha Selesković, Mugdim Bajrić i Mustafa Tabaković. Njima sam dužan za novi život -kaže Muhamed.

Iako je tokom oporavka najviše odmarao i nije pjevao, sve je iznenadio kada se zimus pojavio na koncertu Ace Pejovića u Tuzli i pred punom halom zapjevao.

-U tom periodu nisam radio, napravio sam dužu pjevačku pauzu, ali sam bio na koncertu, nisam mogao da propustim Pejovićev spektakl. Kad me je Aco ugledao ispred bine, prozvao me i dao mi mikrofon. Nisam mogao da odbijem, to je zaista prelijep gest od njega, tad sam se već uželio publike – objašnjava Hame, dodajući da tu noć neće zaboraviti dokle god je živ.

Kaže da se trudi da pamti samo lijepe stvari i za budućnost ima velike planove.

– Počeo sam ponovo da pjevam i da komponujem. Kao autor i aranžer se pojavljujem na festivalu Ilidža, a ovog ljeta pjevam i na Tamburica festu u Novom Sadu. Ne predajem se tako lako i trudim se da iza sebe ostavim što više lijepih stvari, nadam se da će mi uspjeti. Do tad smo kćerka i ja vjerne mušterije kod mog sina koji drži kafić u Tuzli i gdje sam do skoro i pjevao- zaključuje pjevač.

 

 

Foto: Z.K.Munja/Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić/ Grand.online
Na vrh