Tuzlanski kanton

Halilagić: Vlada TK iznimno cijeni opću ulogu prosvjetnih radnika u našem društvu

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku svim prosvjetnim radnicima povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja/nastavnika.

– Svim prosvjetnim radnicima na području našeg kantona uime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime čestitam 5. oktobar, Svjetski dan učitelja/nastavnika. Ovim putem želim izraziti zahvalnost i poštovanje za sve što činite kako biste našoj djeci prenijeli neophodna znanja, ali ih i odgojili, kako bi sutra bili vrijedni članovi našeg društva – poručio je Halilagić.

Kako je kazao, Vlada Tuzlanskog kantona je prepoznala doprinos, te iznimno cijeni opću ulogu prosvjetnih radnika u našem društvu.

– U proteklih osam mjeseci to smo pokazali kroz nove pedagoške standarde i normative u svim oblastima obrazovanja, čime ćemo, uz određene socijalne aspekte, u značajnoj mjeri dati i doprinos povećanju kvaliteta obrazovanja. Također, povećali smo i plaće prosvjetnim radnicima, te nastojali ublažiti efekte krize i inflacije koja je zahvatila naše područje. Osim navedenog značajna sredstva usmjerili smo u kapitalne projekte i investicije u oblasti obrazovanja i time direktno poboljšali uslove za provođenje obrazovnog procesa – stoji u čestitki.

Halialgić napominje da je ostalo još prostora za unapređenje uslova u kojima nastavnici i profesori danas rade.

– To nam je zadatak na kojeg ćemo odgovor dati u narednom periodu. Ovim putem želim iskazati i spremnost Vlade, na čijem sam čelu, na stalni dijalog, s ciljem osiguranja bolje pozicije obrazovanja i položaja prosvjetnih radnika  u našem društvu – zaključio je premijer.

Na vrh