Eventi

Halid, Neda, Ramiza, Enes i Snežana garantuju nezaboravan Festival sevdalinke

Još je sedam dana ostalo do 10. po redu Festivala sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ koji se održava 11. i 12. aprila u BKC-u Tuzla.

Organizatori Udruženje Muzičkih Umjetnika Tuzla vrši zadnje pripreme, a počelo je i postavljenje imponzantne scenografije na sceni BKC-a koja je djelo umjetnika Harija Ejubovića.

Prvu noć festivala 17 novih kompozicija koje su napisane u duhu sevdalinke boriće se za pobjedu, a žiri u sastavu Ramiza Milkunić, Nedžad Imamović, Asim Horozić, Jasna Hadžiselimović, Goran Jeknić i Slobodan Vidović neće imati ni malo lak posao da odabere i nagradi najbolje.

neda_ukraden_2017_09_foto_by_andreja_damnjanovic

Prava poslastica je druga noć Festivala gdje će neke od najvećih estradnih zvijezda ovih prostora na sceni izvesti svoje omiljene sevdalinke. Imena poput Halida Bešlića, Nede Ukraden, Ramize Milkunić, Enesa Begovića, Snežane Đurišić, Hamida Ragipovića Beska, Ibre Selmanovića te mlađih snaga predvođenih Fatmirom Sulejmanijem, Mirzom Delićem, Adnanom Nezirovim, Jasminom Hasićem, Azrom Husarkić i Arminom Jusufovićem garantuju nezaboravno veče u BKC-u.

Druženje sa sevdalinkom otvara zajednički nastup tri hora iz Tuzle. Članovi horova Lege Artis, Iskre i Tuzlanke otpjevaće posebno za ovu priliku pripremljenu pjesmu „Ječam žele Tuzlanke djevojke“.

10 festival sevdalinke B2 plakat - Copy

Podsjećamo vas da ulaznice za ovu jedinstvenu manifestaciju u Bosni i Hercegovini možete nabaviti svakog radnog dana u BKC-u Tuzla od 9 do 14 sati.

Na vrh