Hajrudin Vejzović pobjednik Memorijala “Matica Šušteršiča i Patrika Cvetana” i 7 medalja na Međunarodnom atletskom dječijem mitingu u Čitluku

21.09.2021. 


Najbolji bosanskohercegovački sprinter i član AK “Sloboda Tehnograd” Hajrudin Vejzović nastavio je svoj niz pobjeda u ovoj godini,  osvojivši I mjesto na Medjunarodnom atletskom mitingu “Memorijal Matica Šušteršiča i Patrika Cvetana” koji je u četvrtak (16. 09), održan u Ljubljani  na kome je pobijedio u trci na 100 m, kojem je pored pehara za osvojeno 1 mjesto, pripao i  pehar za Memorijalnu trku po kome i miting nosi naziv.

Pored Vejzovića, u subotu su na Međunarodnom atletskom mitingu “Dani berbe grožđa” i “Bože Gagro” koji je održan u Čitluku, nastupili i mlađi  članovi AK “Sloboda Tehnograd”  koji su ostvarili odlične rezultate  osvojivsi 7 medalja, ali i nekoliko ličnih rekorda.

Medalje su  osvojili:  BAKIR BAKOVIĆ u trci na 60 m za mlađe juniore,

BAKIR MUSIĆ  u skoku u dalj  za mlađe juniore i troskoku za seniore,

ISMIHAN MURATOVIĆ u skoku u vis u kategoriji pionirki,

KERIM HALILOVIĆ u trci  na 60 m u kategoriji cicibana

AJNA NEZIROVAC  u trci na 60 m u kategoriji cicibanki

AJLA BABAJIĆ u  bacanju vortexa u kategoriji cicibanki

Na mitingu su još nastupali Ema Meškoviç, Adian Meškoviç, Ema Haliloviç, Nudźejma Vrabac, Berina Mujanović, Melina Murgić, Ema Zahirović, Ajša Babajiç, Alina Aliç, Lejla Hodżić, Ema Kasumović, Begajet Siljić, Maid Imamović, Muamer Imamoviç, Ahmed Hodić Nikola Pavljašević, Amar Bećirović i Vedad Suljkanović

 

Već narednog vikenda AK Sloboda Tehnograd je organizator Ekipnog prvenstva BiH za dječake i djevojčice, dok će Hajrudin Vejzović nastupiti na Međunarodnom atletskom mitingu u Zadru.

 BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!