Politika

HADŽIKADIĆ: Nakon 30 godina loše politike, SDA nema pravo pričati o državi!

Nakon trideset godina mahalske politike, korupcije, nepotizma, kriminala, podjela, iseljavanja, imenovanja podobnih umjesto sposobnih kadrova, stavljanja stranke ispred države i brojnih loših poteza koji su danas Bosnu i Hercegovinu i doveli u stanje u kojem se nalazi, Stranka demokratske akcije nam sada nudi dugoročnu viziju razvoja Bosne i Hercegovine.
Valjda su zaboravili da su stranka koja je najduže bila na vlasti prethodnih decenija i da je dosadašnje nepostojanje dugoročnog državnog programa velikim dijelom njihova odgovornost.
Platforma za progres je prije pet godina počela govoriti o važnosti dugoročnog programa za narednih 100 godina, programa koji će definisati šta želimo, gdje idemo i kako ćemo tamo stići. Godinama govorimo o važnosti novog društvenog ugovora koji će omogućiti definisanje osnova za kreiranje tog programa.
Sada nam njihovi stari, već poznati kadrovi govore kako je važno umjesto političkih prepucavanja u fokus staviti strateško planiranje i programe. Stvarno? Ako ovo nije vrijeđanje inteligencije, onda ne znam šta jeste.
Nakon svega što su nam pripredili i nakon što su propustili priliku da se reformišu, SDA nema pravo da kaže bilo šta o budućnosti države.
foto – ilustracija Front
Na vrh