Aktuelno

Hadžigrahić: Unaprijediti saradnju univerziteta u Tuzli i Skoplju

Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić prisustvovala je danas obilježavanju 70 godina postojanja Univerziteta svetog Ćirila i Metodija u Skoplju, odakle je poručila da saradnja tuzlanskog i skopskog univerziteta postoji, ali da ima prostora za unapređenje.

Podsjetila je da je saradnja ozvaničena sporazumom, ali da se nada da će biti ojačana i proširena na što je moguće više polja.

– Nismo zadovoljni razmjenom koja postoji, trebamo je prošiti i učiniti jačom. Imamo 13 fakulteta i akademiju na Univerzitetu u Tuzli, veliki broj fakulteta ima i Univerzitet u Skoplju, tako da možemo sigurno naći zajedničke programe na koje bi studenti došli, na koje bismo mi poslali svoje – kazala je Hadžigrahić.

Prema sporazumu saradnja se ogleda kroz razmjenu studenata, nastavnika i saradnika, te kroz zajedničke naučno-istraživačke projekte.

Hadžigrahić u Skoplju boravi, kako je kazala novinarima, da sa prijateljima podijeli radost te da zajedno požele da Univerzitet u Skoplju obilježi još puno ovakvih godišnjica, da nastave putem kojim idu.

Na vrh