Zabava

Grupa ZAR snimila tri nova spota, ugostili i legendarnog Brunu Langera

Grupa ZAR završila je snimanje tri pjesme sa novog albuma, koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana.

 

Riječ je o pjesmama „Spasi me“, potom „XV vijek“, te „Žurim“, u kojoj se kao specijalni gost pojavljuje legendarni frontmen „Atomskog skloništa“ Bruno Langer. Sve pjesme su ekranizovane u saradnji sa „Invenio filmsom“ i „Imperio light and stage“ produkcijom.

 

– Bruno je u ovoj pjesmi gostujući bass-gitarista, a skupa sa ostalim članovima grupe ZAR podijelio je binu na snimanju spota. Pjesma i spot govore o stalnoj trci čovjeka sa vremenom i samim sobom, u kojoj su na kraju uvijek gubitnici, jer vrijeme neumitno protiče – kaže lider benda Amir Pilav Cvale.

Pored Pilava i Langera na bini, prilikom ekranizovanja novih pjesama, su bili i Igor Paspalj, najbolji gitarista svijeta 2020. godine po izboru najprestižnijih svjetskih magazina posvećenih gitari – Guitar World i Guitar Player, a koji je sa ZAR-om sarađivao i na singlu „Bijelo“ koji je publici predstavljen prije nešto više od godinu dana, potom virtuozi na gitari Milan Kordulup, nekada član grupe „Amadeus“, danas dio stalne postave benda „Sunshine“, Bane Jelić, poznat po saradnji sa Viktorijom, „Nevernim bebama“, „Osvajačima“, potom klavijaturista Mladen Janković, kao i otac i sin, Igor i Vuk Vukojević.

 

Prvi od tri spota, za ljubavnu, ali više nego energičnu pjesmu „Spasi me“ očekuje se za 20-tak dana, a potom slijede i saradnja sa Brunom Langerom – „Žurim“, te „XV vijek“ koji govori o paradoksima balkanskih prostora i predrasudama sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Na vrh