Gradski derbi između Slobode i Tuzla City u subotu na Tušnju

17.09.2021. 


Na stadionu Tušanj u Tuzli  u subotu će biti odigran gradski derbi između FK Sloboda i FK Tuzla City.

Kako su najavili danas iz ta dva kluba, visokopozicionirane ekipe na tabeli Premijer lige BiH će navijačima pružiti vrhunski fubal.

– Tuzla City je sigurno jedna kvalitetna ekipa, očekujemo dobru atmosferu. Pripreme za utakmicu teku po planu. Nadam se da ćemo svi u dobrom raspoloženju dočekati taj susret – izjavio je Mladen Veselinović, prvotimac Slobode.

Od osnivanja Tuzla Citya pa do danas sa Slobodom su odigrali deset utakmica od čega Tuzla City ima četiri pobjede, Sloboda dvije, a četiri utakmice su završene neriješeno.

– Imamo veliki motiv da se borimo za pobjedu s obzirom na to da je Tuzla City prvi na tabeli i da trenutno dobro igraju – izjavio je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Slobode.

Dženis Ćosić, član stručnog štaba FK Tuzla City je kazao kako je većina igrača igrala u jednom ili drugom klubu te da zbog toga ta utakmica ima posebnu draž.

– Raduje nas sjajna atmosfera u ekipi i oko kluba. Pokazat ćemo kvalitetnu igru koja će nadam se donijeti pobjedu FK Tuzla City – izjavio je Ćosić.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!