Tuzla

Gradonačelnik Tuzle razgovarao sa gradonačelnikom Splita o saradnji na implementaciji smart city rješenja u Tuzli

U sklopu radne posjete, gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, sastao se s gradonačelnikom Splita, Ivicom Puljkom, kako bi razgovarali o mogućnostima saradnje na implementaciji smart city rješenja u Tuzli.

 

Gradonačelnik Lugavić  iskazao je interes prema pozitivnim iskustvima koje Split ima u primjeni smart city koncepata i rješenja. “Split je grad koji uspješno koristi moderne tehnologije kako bi unaprijedio kvalitetu života svojih građanki i građana. Grad Split radi izvrsne poslove na implementaciji tehnoloških rješenja, u izgradnji i upravljanju javnim garažama, zatim primjeni urbanih i digitalnih smart city rješenja te u digitalnoj transformaciji gradske uprave. Sastanak je bio prilika da razgovaramo o mogućnostima prenosa ovakvog znanja i iskustva u Tuzlu”, izjavio je gradonačelnik Lugavić.

 

Također, razgovaralo se i o implementaciji drugih gradskih projekata, zatim kulturne razmjene a koji će unaprijediti kvalitetu života građanki i građana Tuzle i Splita.

Gradonačelnik Puljak istaknuo je otvorenost Splita za dijalog i zajednički rad na projektima koji bi unaprijedili tehnološki i kulturni razvoj oba grada.

 

U radnoj posjeti sa gradonačelnikom Lugavićem bili su gradski vijećnik Tuzle, Omer Berbić i direktor JKP “Saobraćaj i komunikacije”, Nedžad Malikić.

Grad Tuzla

Na vrh