Aktuelno

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, obišao radove rekonsturkcije kompleksa Slane Banje

Nakon što je proteklih godina u nekoliko navrata vršena sanacija određenih dijelova kompleksa Slane Banje, poslovi su nastavljeni i u ovoj godini.
Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, u ponedeljak 03.02. 2020.god. obišao je kompleks Slane Banje, gdje je u toku realizacija projekta sanacije. Riječ je o poslu vrijednom oko 500 hiljada KM, nakon čije realizacije bi ovo, omiljeno gradsko šetalište, trebalo dobiti novo ruho.
“Radićemo i prostor koji su mladi nazvali ‘tepsija’, fontanu ‘Leda’ sa labudovima, mijenjati tartan na groblju žrtava ‘Kapije’, dovršiti ostale radove vezane za idejni projekat ‘Kapija’ od strane Zavoda za urbanizam i profesora Ugljena. Također, popraviti ćemo spomenike koji se tiču perioda “’92.-’95.”, uraditi uličnu rasvjetu čitavom alejom ‘Slobode’, tako da to bude udobnije, primjerenije i bezbjednije noću. Dosta truda ćemo uložiti da ovo kasno proljeće i ljeto Slane banje dočeka u što boljem svjetlu”, kazao je gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović. Dodatno će biti osvijetljen i vidikovac koji se nalazi u okviru kompleksa. U toku je čišćenje šume na Slanoj Banji, a za taj posao zaduženo je JKP Komunalac Tuzla, a od prošle godine vrše se radovi na dionici od centralne šetnice do puta prema UKC-u, tačnije, parkingu.

 

DSC_0283
Mirela Uljić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajendica Grada Tuzle, podsjetila je kako je proteklih godina realizovano nekoliko projekata sanacije uključujući izradu kružnog toka, na ulazu u kompleks, sanaciju glavnog stepeništa, te platoa sa bistama Josipa Broza Tita i narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata. Ove godine u fokusu je zapadni dio kompleksa.
,,Uglavnom se ove godine fokusiramo na behaton. Uradit ćemo ozbiljniju sanaciju stepeništa koje vodi prema groblju ubijene mladosti 25. maja. Napravit će se lijep spomenički objekat, na kojemu će biti imena svih civilnih žrtava rata ’92 – ’95.”
Prema riječima Mirele Uljić, na ovom lokalitetu će u toku ove godine biti realizovano oko desetak manjih podprojekata.

Na vrh