Tuzla

Gradonačelnik Lugavić sastao se sa predstavnicima aktivističkog pokreta “Karton revolucija”

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, danas se, sa saradnicima, sastao sa predstavnicima aktivističkog pokreta “Karton revolucija”, Adijem Selmanom, Nedimom Musićem i Lejlom Bašić.

Mladi aktivisti na sastanku su prezentirali aktivnosti i ciljeve pokreta “Karton revolucija” koji djeluje u sklopu Građanskog pokreta “Buđenje”, a to su borba protiv korupcije, nepravde i promocija antifašizma. Također, upoznali su gradonačelnika sa aktivnostima na poboljšanju zdravstvene usluge građana u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, o uspostavljanju savjeta za zdravstvo na nivou grada Tuzle, te se razgovaralo o aktuelnoj temi izbora v.d. direktora Doma zdravlja u Tuzli.

Gradonačelnik Lugavić je tokom razgovora, istakao važnost pokrenutih aktivnosti, te ukazao da se svaka kampanja treba bazirati na istini i dokazima, istaknuvši važnost nevladinog sektora, kao jednog od korektivnih faktora, jer samo u sinergiji se mogu ostvariti najbolji rezultati. Pored toga, na sastanku su predočene činjenice o radu Upravnog odbora JU Dom zdravlja i zakonski propisi vezani za rad i funkcionisanje zdravstvenih ustanova, te razgovarano o budućim aktivnostima.

Također, učesnici sastanka su upoznati da je Odluka o uspostavljanju zdravstvenog savjeta  već pripremljena i biće upućena na sjednicu Gradskog vijeća, sa ciljem da zdravstvena usluga građanima bude što bolja.

Predstavnici “Karton revolucije” zahvalili su se gradonačelniku na prijemu izražavajući zadovoljstvo sastankom, te su se zahvalili i gradskim službama na dosadašnjoj saradnji koju su ostvarili, te poželjeli da nastavak saradnje bude još efikasniji i uspješniji na obostrano zadovoljstvo.

Sastanku su prisustvovali dr. Samir Mačković, v.d. direktor JU Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” u Tuzli, Mediha Nuhbegović, rukovodilac Stručne službe Gradskog vijeća, Alma Halilović, pomoćnica gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu i Asja Redžić, pomoćnica gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu.

Na vrh