Tuzla

Gradonačelnik Lugavić podržao košarkašku reprezentaciju BiH uoči utakmice sa Francuskom

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić danas je u Gradskoj upravi organizovao prijem za predstavnike Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, uoči važne utakmice košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine i Francuske, koja će se odigrati danas u dvorani Mejdan u Tuzli u sklopu drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025.

 

 

Gradonačelnik Lugavić, tokom prijema, naglasio je: “Ovo je još jedan pokazatelj kontinuirane podrške Grada Tuzle sportu, posebno kada je u pitanju naša reprezentacija. U skladu s tim, nastojimo pružiti svu moguću pomoć. Podržali smo i odigravanje ove utakmice u našem sportskom centru Mejdan. Siguran sam da ćemo večeras slaviti pobjedu, jer su naši reprezentativci predano radili i pripremali se. Iako je reprezentacija Francuske jedna od najjačih na svijetu, vjerujem da smo dorasli izazovu te da ćemo večeras ostvariti pobjedu na radost svih građanki i građana Tuzle i Bosne i Hercegovine.”

 

 

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH, Dalibor Miloš, koji je predvodio delegaciju izrazio je zahvalnost gradonačelniku Lugaviću na prijemu, ali i na svemu što je učinio kako bi Tuzla bila izvrstan domaćin, te je kazao: “Kada god dođemo ovdje, imamo super uvjete za treninge i igru. Nadam se izuzetnoj utakmici danas. Mejdan je tip-top, spreman i uređen, danas imamo predivan dan i atmosfera je na nivou.”

 

 

U delegaciji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine bili su Aid Berbić, Gordan Firić i Nataša Bašović.

 

 

Grad Tuzla

Na vrh