Sport

Gradonačelnik Imamović i predstavnici UNDP BiH razgovarali o obnovi SKPC Mejdan

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se danas 3.8.2020., sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH), i to sa Raduškom Cupać, voditeljicom Sektora za energiju i okoliš i Sinišom Ubiparipovićem, šefom Regionalne kancelarije Doboj. Tema sastanka je bila obnova Sportsko kulturno privrednog centra Mejdan, nakon nedavne poplave.

 
Gradonačelnik se zahvalio predstavnicima UNDP u BiH na brzoj reakciji i predloženim mogućnostima zajedničke obnove Mejdana: „Mi već više od deset godina uspješno sarađujemo sa UNDP u BiH, na različitim projektima, i imamo samo pozitivna iskustva. Zahvaljujem UNDP u BiH na saradnji na različitim projektima, pogotovo zahvaljujem sada na njihovoj ponudi da nam pomognu. Sigurno je da smo sa UNDP-jem mnogo jači nego sami i zajedno ćemo obnoviti Mejdan i to sa ciljem da ovu nepriliku pretvorimo u priliku, da Mejdan bude bolji nego što je bio prije poplave. Jako je važno da imamo snagu kontinuiteta, a UNDP i Grad Tuzla imaju kontinuirano dobru i uspješnu saradnju.

 
Voditeljica Sektora za energiju i okoliš UNDP, Raduška Cupić, izjavila je: „Sa Gradom Tuzlom zaista imamo već deceniju dugu i uspješnu saradnju i jedan od naših zajedničkih projekata je bio i povećanje energetske efikasnosti na dvorani SKPC Mejdan. Nažalost, situacija je bila kakva je bila, prirodna katastrofa se desila i nadam se da ćemo zajedno sa Gradom Tuzlom moći pomoći u obnovi ove zgrade“.

Na vrh