Tuzla

Gradonačelnici Tuzle i Lukavca razgovarali o budućoj saradnji dva grada

Gradonačelnik Grada Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima, ugostio je danas gradonačelnika Grada Lukavca dr.sc.Edina Delića i njegove saradnike. Tokom ovog prvog zvaničnog susreta razgovaralo se o aktuelnoj problematici lokalnih samouprava kao o saradnji dva grada. Razmjenjena su iskustva o aktivnostima gradskih uprava, koje provode u cilju unapređenja kvaliteta života građana.

Pored toga, teme današnjeg susreta u Gradskoj upravi Tuzle bile su putna i komunalna infrastruktura,  privreda i saradnja na mnogim drugim poljima, od koje će građani dva grada imati koristi. U narednom periodu će biti konkretizovani pravci i oblasti saradnje gradskih uprava.

Gradonačelnik Lugavić kazao je da je ovo bio efikasan radni sastanak sa ciljem razmjene iskustava i dobre prakse, uz ostvarenje saradnje na realizaciji konkretnih projektnih ciljeva za dobrobit naših građana.

Gradonačelnik Delić, zahvalio se na gostoprimstvu gradonačelniku Lugaviću, te kazao da vrlo brzo očekuje uzvratnu posjetu, jer je ovo bio izuzetno koristan sastanak u kome su dogovorene dalji koraci na realizaciji konkretnih aktivnosti saradnje dva susjedna grada.

Na vrh