Tuzla

Grad Tuzla učestvuje u humanitarnoj kampanji “I ti možeš biti ta osoba”

Grad Tuzla se uključio u humanitarnu kampanju “I ti možeš biti ta osoba”. Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, donio je odluku o uplati sredstava iz “Tekuće rezerve gradonačelnika”, u iznosu od 10.000,00 KM na posebni humanitarni račun Fondacije tuzlanske zajednice.

Kampanja, koju su pokrenuli bosanskohercegovački influenseri, na čelu sa Tuzlakom, Mirzom Mustafagićem i u saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice, ima cilj obezbjediti medicinsku i drugu opremu radi stvaranja boljih uslova za boravak onkoloških pacijenata na Odjelu onkologije, Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli.

Grad Tuzla izražava ponos i zahvalnost građankama i građanima, privrednim i drugim organizacijama, koji su svojom izvanrednom solidarnošću i brzim reakcijama istakli Tuzlu kao posebnu, društveno osjetljivu i humanu zajednicu. Prepoznajući važnost ove humanitarne kampanje, Grad Tuzla se pridružio brojnim građanima, organizacijama i pojedincima u izražavanju solidarnosti prema onkološkim pacijentima i njihovim porodicama u borbi protiv teških bolesti.

Grad Tuzla

Na vrh