Aktuelno

Grad Tuzla: Tradicionalno prvomajsko druženje

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, i ove godine upriličio je tradicionalno prvomajsko druženje sa djecom sa posebnim potrebama i djecom iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Druženje, uz zakusku i zabavni program, održano je danas, u kompleksu Panonskih jezera.

“Mi smo 2001. godine ukinuli, novogodišnji prijem kod gradonačelnika i ta sredstva koristimo da za Novu godinu, sa poklonima, obiđemo djecu sa posebnim potrebama i djecu iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja. Posjetimo ih i donesemo poklone, a oni pripreme program. Isto radimo i za Prvi maj, na Panonici. Ovdje je oko 300 naših gostiju, djece sa posebnim ptrebama, štićenika, roditelja, pratilaca, vaspitača i djeca iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja jer i oni imaju posebne potrebe, nemaju podršku roditelja. Danas su to najvažniji gosti kompleksa Panonskih jezera i moji gosti. Svi govore o uključivanju, ali ja ne vidim konkretne radnje uključivanja. Jeste li vidjeli radost licima? Vrijedi njihove radosti i njihova osmjeha, ova organizacija, svake godine, minimalno dva puta. To nema cijenu. Ono što se nadam, je da će, nakon 17 godina, neko početi da slijedi taj primjer”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Druženju su prisustvovala djeca iz tuzlanskih ustanova Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Majke hendikepirane djece, Koraci nade, UG Korak po korak, URODIOL i Udruženje građana oštećenog vida.

Na vrh