Tuzla

Grad Tuzla: Sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja 1995. godine

U utorak, 17.5.2022. godine, u gradskoj upravi Tuzle održan je sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja, dana posvećenog sjećanju na žrtve tragedije na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata. Sastanku su prisustvovali predstavnici roditelja stradalih žrtava na Kapiji, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, načelnik PU Tuzla, Siniša Vareškić, te predstavnici JU Centar za kulturu Tuzla, JKP Saobraćaj i komunikacije i Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

 

Na sastanku Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja, dogovoreno je da će u Tuzli, u srijedu, 25. maja 2022. godine biti upriličeno komemorativno obilježavanje dvadesetsedme godišnjice tragedije na Kapiji, u znak sjećanja na stradanje tuzlanske mladosti 25. maja 1995. godine, kao i na sve civilne žrtve rata u Tuzli.

 

Prema utvrđenom programu komemorativnog obilježavanja 25. maja 1995. godine, u srijedu 25.5.2022. godine, u 9.30 sati planirano je odavanje poštovanja i polaganje vijenaca i cvijeća civilnim žrtvama na Aleji mladosti na Slanoj banji, a u 11.00 sati će biti održana komemoracija, odavanje poštovanja i polaganje vijenaca i cvijeća na Kapiji. U 20.55 sati i ove će se godine u Tuzli oglasiti sirene koje će označiti trenutak kada je granata ispaljena sa Ozrena pala na Kapiju i usmrtila naše mlade sugrađane.

 

 

Grad Tuzla


Komentari
Na vrh