Aktuelno

Grad Tuzla obezbijedio 1700 novogodišnjih dječijih paketića za učenike, štićenike i djecu sa posebnim potrebama

Grad Tuzla, tradicionalno, od 2001. godine, obezbjeđuje novogodišnje paketiće za najugroženije kategorije djece, djecu sa posebnim potrebama, štićenike JU Dom za djecu sa posebnim potrebama, korisnike stalne novčane pomoći JU Centar za socijalni rad, Narodne kuhinje, djecu smještenu na Klinici za dječije bolesti, te korisnike i članove drugih ustanova i udruženja, koja se brinu o djeci sa posebnim potrebama.

Kako bi najmlađim korisnicima uručio novogodišnje paketiće i zaželio sretnu i uspješnu Novu godinu, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, danas je posjetio Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli, Dnevni centar za djecu sa višestrukim smetnjama u psihofizičkom razvoju “Koraci nade”, Dom za djecu bez roditeljskog staranja i Kliniku za dječije bolesti u Tuzli:

“Dva puta godišnje mi obratimo posebnu pažnju, da obradujemo one najranjivije kategorije, to uvijek bude oko Prvoga maja i Nove godine. Radimo to sedamnaest godina. Posjetili smo Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Dnevni centar za djecu sa višestrukim smetnjama u psihofizičkom razvoju “Koraci nade”, Kliniku za dječije bolesti UKC Tuzla, tamo su djeca koja će provesti, u bolnici novogodišnje praznike, a kao i svake godine došli smo i u Dom za djecu bez roditeljskog staranja. Ostale pakete dijelimo putem Centra za socijalni rad i udruženja. Ukupno 1700 paketa smo obezbijedili ove godine i podjeliti ćemo ih u toku dana. U gradu često susrećem djecu, sadašnje i bivše štićenike ovih ustanova, koje poznajem godinama i gledam kako odrastaju. Imao sam, prije nekoliko dana, dirljiv susret sa bivšim štićenicima Doma, vidio sam da su bračni par i vidio sam da je sa njima djevojka, vjerovatno kuma, sreo sam ih i razgovarali smo. Nekako tu djecu ja doživljavam kao svojom”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Grad Tuzla je obezbijedio 1700 novogodišnjih dječijih paketića za učenike, štićenike i djecu sa posebnim potrebama u slijedećim institucijama:

-Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli “Majke hendikepirane djece”
-JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Tuzli “Koraci nade”
-Organizacija RVI Tuzla
-Narodna kuhinja
-Udruženje građana oštećenog vida
-URODIOL Tuzla
-Korak po korak
-Dom za djecu bez roditeljskog staranja
-Klinika za dječije bolesti
-UGPD “Svjetlost”
-Klub specijalnih sportova
-JU Centar za socijalni rad Tuzla (djeca u porodici primaoca stalne socijalne pomoći)
-Udruženje roditelja i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja”Pipol”
-Udruženje “Stećak”
-Udruženje “Maloljetni borac ARBIH”
-Udruženje roditelja djece osoba sa autizmom URDOSA
-Udruženje za ljudska prava i inkluziju SOCI

Na vrh