Aktuelno

Grad Tuzla: Novogodišnji paketići dostavljeni korisnicima u 27 ustanova i udruženja

Grad Tuzla je i ove godine, kao i prethodnih 20 godina, obezbijedio novogodišnje dječije paketiće za učenike Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli i Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Tuzli, za štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja, djecu korisnike Narodne kuhinje, djecu iz porodica primalaca stalne novčane pomoći putem Centra za socijalni rad, djecu koja se nalaze na liječenju u Klinici za dječije bolesti, te članove udruženja koja okupljaju djecu sa smetnjama u razvoju i djecu sa zdravstvenim smetnjama i djecu socijalno osjetljivih kategorija.

“Od prve godine, kada sam stupio na dužnost načelnika, ukinuo sam novogodišnje prijeme i sredstva preusmjerio za nabavku novogodišnjih paketića za djecu kojima je potrebna posebna pažnja. Susreti sa djecom, bilo na prvomajskom druženju na Panonskim jezerima, bilo na novogodišnjim priredbama su, mojim saradnicima i meni, davali dodatnu energiju i oplemenjivali nas posebnim emocijama. Nažalost, ove godine nismo mogli organizovati posjete ustanovama i udruženjima, družiti se sa djecom i uživati u njihovim priredbama koje su pripremili u povodu dolazećih praznika. Ipak, moje misli su sa njima i želim im svima, prije svega, dobro zdravlje i puno ljubavi, radosti i igre u narednoj godini“, poruka je gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića svoj djeci, njihovim roditeljima i starateljima.

Grad Tuzla je obezbijedio sredstva za 1.950 novogodišnjih paketića za djecu iz 27 ustanova i udruženja sa područja grada Tuzle. Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović ove godine prvi puta nije posjetio ustanove, organizacije i udruženja, poštujući higijensko-epidemiološke mjere zaštite od epidemije koronavirusa, a novogodišnji paketići su ovih dana isporučeni svima kojima su namijenjeni.

Grad Tuzla

Na vrh