Tuzla

Grad Tuzla – Novogodišnja posjeta Iliji Jurišiću i Šerifi Hrustić

Povodom nastupajućih praznika, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, posjetio je danas, u njihovim domovima, Iliju Jurišića i Šerifu Hrustić, jedne od zaslužnijih sugrađana, te im zaželio dobro zdravlje i sretnu Novu godinu.

Gospodin Ilija Jurišić, bivši pripadnik Stanice javne bezbjednosti, koji je dao značajan doprinos odbrani Tuzle, te nekadašnji predsjedavajući Općinskog vijeća i dugogodišnji društveni aktivista, zahvalio se na današnjoj posjeti dr.sc. Lugaviću, ali i podršci i pomoći koju su mu oduvijek, na njegovom životnom putu i u borbi za istinu i pravdu, pružali gradonačelnik, Gradsko vijeće Tuzle, njegovi sugrađani i komšije.

“Nije mogla pozitivnija ličnost biti danas na mjestu gradonačelnika Tuzle od Zijada Lugavića. Kontinuitet koji je Tuzla imala i ima još uvijek, treba i da zadrži. Da moji dragi Tuzlaci ostanu stameni, ponosni na grad u kome žive i ljude sa kojima žive. Moja poruka je da mladi, ako je to moguće još u obdaništu, vide i osjete od nas odraslih, koji to znamo i koji to provodimo, šta je to grad ljubavi, otvorenih vrata, šta je to grad čije se ime punih i otvorenih usta svugdje izgovara”, – poručio je Ilija Jurišić svojim sugrađankama i sugrađanima.

Gospođa Šerifa Hrustić, jedna od najstarijih stanovnica Tuzle, rođena je 1921. godine u Tuzli, a početkom Drugog svjetskog rata stupila je u redove Narodno oslobodilačke borbe. Bila je aktiviskinja Crvenog krsta/križa bila sve do 2016. godine, a potom je postala i članica Predsjedništva ove organizacije. Kaže da je sretna jer je zdravlje još uvijek dobro služi i posebno zahvalna na današnjoj posjeti i svemu što Gradska uprava Tuzle čini za osobe treće životne dobi.

“Imao sam želju danas posjetiti naše istaknute sugrađane i u ime građanki i građana Tuzle poželjeti im sretnu Novu godinu i dobro zdravlje. Na ovaj način želimo pokazati koliko su nam oni važni i koliko je važno njegovati poštovanje i zahvalnost prema onima koji su to svojim djelima zaslužili. Bila mi je čast lično izraziti zahvalnost građanki i građana Tuzle našem Iliji Jurišiću i našoj Šerifi Hrustić, za njihov doprinos i njihovu cjeloživotnu posvećenost našem gradu”, – istakao je vršilac družnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić.

Komentari
Na vrh