Tuzla

Grad Tuzla – Most “kod Mašinske” skoro gotov, počinju radovi na mostu “kod Šaćira”

Pješački most kod JU Mješovita srednja mašinska škola u završnoj fazi

Gradonačelnik Tuzle dr. sc. Zijad Lugavić, danas je obišao radove na sanaciji pješačkog mosta kod JU Mješovita srednja mašinska škola, koji su u završnoj fazi. Tim povodom istakao je važnost izgradnje i sanacije postojećih mostova, koji su od velikog značaja za naše građane koji se kreću u ovim dijelovima grada.

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica nastavlja sa izvođenjem radova na sanaciji pješačkih mostova preko rijeke Jale. Sanacija se radi sukcesivno, te je završena na lokaciji kod Tehnološkog fakulteta u Tuzli, u završnoj fazi je most kod Mašinske škole, a pokrenute su aktivnosti na izvođenju radova na pješačkom mostu kod Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona. Naredne tri lokacije  koje su obuhvaćene ovim projektom, sanacije pješačkih mostova su: most kod JU Dom penzionera Tuzla, most kod TC Mercator i most koji spaja naselja Bulevar i Stupine. O terminima izvođenja radova sanacije građani će biti blagovremeno informisani.

 

Obavještavamo građane da Služba za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla nastavlja sa izvođenjem radova na sanaciji  šest pješačkih mostova preko rijeke Jale u Tuzli. Sanacija se vrši sukcesivno, a za iduću lokaciju je predviđen pješački most kod Zavoda zdravstvenog osiguranja TK. Početak radova je, danas, utorak 14.03.2023. godine. Za vrijeme izvođenja radova prelaz preko mosta će biti u potpunosti zabranjen.

Mole se građani da do okončanja radova koriste druge prelaze preko rijeke Jale i ne ometaju izvođenje radova.

O terminima izvođenja radova sanacije ostalih pješačkih mostova građani će biti blagovremeno informisani.

Na vrh