Tuzla

Grad Tuzla – Božićno druženje sa penzionerkama i penzionerima

Povodom obilježavanja katoličkog praznika Božića, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić, jutros je posjetio JU Dom penzionera. Prilikom razgovora i druženja dr.sc. Lugavić uputio je čestitke korisnicima doma, ističući kako Grad Tuzla jeste i želi biti partner Doma penzionera i da je namjera Grada da brine o svojim starijim građanima i svim osobama treće životne dobi.

„Jutros smo došli u Dom penzionera da provedemo vrijeme zajedno sa našim penzionerkama i penzionerima, te da im lično čestitam Božić i Novu 2023. godinu. Zadovoljstvo mi je što smo se okupili u velikom broju da zajedno porazgovaramo, da se družimo, da baštinimo zajedništvo i zajednički život, a što jeste u duhu Božića. Ovdje smo da promovišemo sve one dobre vrijednosti Tuzle, a i sve ono što nam Božić donosi. Koristim priliku da svim sugrađankama i sugrađanima Tuzle, koji slave, poželim čestit i blagoslovljen Božić“, – istakao je vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić.

Menadžment JU Dom penzionera Tuzla, ovom prilikom zahvalio se Gradu Tuzla na kontinuiranoj podršci ovoj ustanovi.

U okviru svoje današnje posjete starijim stanovnicima, katoličke vjeroispovijesti, dr. sc. Lugavić posjetio je i mjesne zajednice Kreka, Husino, Kiseljak, Ljubače, Ljepunice i Breške.

Na vrh