Aktuelno

Goran Stojak, (Wyatt Berry Stapp Earp, BH eko policajac kockar osobne sigurnosti) -Francuski i Njemački mediji u Divkovićima

Da se loš glas nadaleko čuje, danas, ponedjeljak, 18. prosinac 2017. godine nas je uvjerila posjeta jednih od najjačih medijskih kuća Europe i šire najrazvijenijih zemalja svijeta Njemačke i Francuske, zemlje koje primjenjuju najstrožije kriterije zaštite okoliša kako bi zaštitili svoje građane slijedeći trag istine o jednom od najzagađenijih gradova svijeta posljednjih desetljeća, Tuzli, odnosno rubnim naseljima uz Termoelektranu Tuzla najvećeg zagađivača, Bukinje i Šićki Brod a da to ni najmanje ne zabrinjava, kako lokalne, tako gradske, županijske i Državne institucije, niti bilo šta poduzimaju na poboljšanju, što je u demokratskom svijetu neshvatljivo da zbog toga nitko ne snosi odgovornost.

Glavna ličnost i danas je bio Goran Stojak, mještanin Divkovića (MZ Bukinje) nepokolebljivi borac za ljudska prava i zdrav okoliš, čija upornost je trn u oku gradskim institucijama, koji su poput kauboja lasom na konjima krenuli na njegov ulov iz svih pravaca kako bi ga spriječili u njegovim namjerama. No, i ovaj put su pali na ispitu.

Goran Stojak, (Wyatt Berry Stapp Earp, BH eko policajac kockar osobne sigurnosti, rudarsko dijete i sudac nepravde. Najpoznatiji je po tome što bez bilo čije potpore stoji i štiti ljudska prava, zbog čega mu se „gradski moćnici“ Tuzle svete smjenom s pozicije predsjednika Vijeća Mjesne Zajednice Bukinje na koju je izabran glasovanjem volje birača, a, smijenili ga samo zato što se protivio njihovim nerazumno štetnim odlukama za njegove sugrađane.  Sudionik je mnogih okruglih stolova i javnih rasprava o zaštiti okoliša, ukazivao i tvrdio da zbog neodgovornog (sistematskog) i ne brižnog odnosa lokalnih, gradskih i ino BH Vlasti građanima zapadnog dijela Tuzle slijedi istrebljenje, tvrdeći da je njima skuplji proizvedeni KWS električne energije od ljudskog života građana Bukinja i Šićkog Broda.

Tračak nade građanima MZ-a Bukinje i Šićki Brod je na pomolu izlaz iz mraka u zdravu budućnost.

 

Anto Šimić Čiko

Na vrh