Sport

Golom Jurića Široki na Tušnju pobijedio Slobodu

Nogometaši Slobode poraženi su danas na Tušnju, u susretu 17. kola Premijer lige BiH, protiv ekipe Širokog rezultatom 0:1 (0:0).

Jedini pogodak postigao je u 49. minuti Stipe Jurić, koji je “traljavo” šutirao između Adnana Salihovića i Muamera Adžema, ali se na njegovu sreću lopta po zemlji otkotrljala u mrežu.

Slabo je ovom prilikom intervenisao golman domaćih Goran Čokorilo, iako je u više navrata u prvom poluvremenu spriječio napadače gostiju da zatresu njegovu mrežu.

U 66. minuti Sloboda je ostala s deset igrača na terenu, jer je sudija Admir Šehović iz Sarajeva pokazao crveni karton Edisu Hadžanoviću, nakon njegovog prekršaja nad Bernardom Matićem.

Tako je Sloboda, nakon pobjede u prošlom kolu protiv Krupe, ponovo pretrpjela poraz i polako gubi korak sa ekipama iz gornjeg dijela tabele.

Valja reći i to da trener Zlatan Nalić danas nije mogao računati na golmana Gorana Vukliša (crveni karton protiv Krupe), te “požutjele” Aleksandra Ignjatovića i Ivana Barabana, što se itekako osjetilo na igri “crveno-crnih”.

Na vrh