Politika

GO HDZ Tuzla – Više razine vlasti trebaju pomoć Tuzli – Sanacija stambenih objekta treba biti prioritet

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla poziva više razine vlasti u BiH da u okviru svojih proračuna osiguraju novac kako bi pomogli Tuzli u saniranju štete koja je nastala tijekom obilnih padavina. U ovakvim nezapamćenim vremenskim
nepogodama koje su zadesile Tuzlu potrebno je pokazati međusobnu solidarnost, a naročito je potrebna pomoć za sanaciju stambenih objekata i sportskog centra Mejdan.

 
Budući da je u tijeku natječaj kojim Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dodjeljuje novac za financiranje projekata općinama i gradovima u iznosu od 20 milijuna KM, pozivamo da se dio raspoloživih sredstava posebno osigura za
sanaciju nastale štete u Tuzli. Stanovnicima Tuzle je u ovim nimalo jednostavnim trenucima potrebna podrška, a naročito u naseljima gdje ovo nije prvi put da se događaju plavljenja i s manjim količinama oborina.

 

Naime, stanovnici u tim sredinama su vrlo često izloženi poplavama i materijalnoj šteti i zbog toga se takvom problemu nakon prvobitne sanacije treba ozbiljno pristupiti kako bi se ovaj problem dugoročno riješio. Gradska administracija ovaj put ne smije dozvoliti da opet nespremno dočekamo sljedeće padavine.

 
Gradski odbor HDZ BiH Tuzla stoga poziva Kolegij Gradskog vijeća Tuzla da odmah uputi svim razinama vlasti kao i međunarodnim partnerima i organizacijama zahtjev za podršku u sanaciji šteta, kako bismo čim prije pomogli stanovništvu grada Tuzle.

Na vrh