Sport

GO HDZ Tuzla – Uspješni klubovi zaslužuju potporu gradskih institucija

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla podnio je inicijativu kojom traži da Grad Tuzla iz proračuna financijski podrži Futsal klub Salines Tuzla City. Naime, ovaj mladi i uspješan sportski kolektiv i u sezoni 2021/22 ostvario zapažene rezultate, a što potvrđuje nastup u finalu Kupa BiH i finalu Playoffa za prvaka BiH u futsalu. „Uspjeh sportskih klubova koji na najbolji način podižu kvalitetu i razvoj sporta i brend našeg grada treba podržati kako bi imali što bolje rezultate.

 

Popularni Jarčevi donijeli su nakon dugo godina titulu pravaka BiH u nekom od dvoranskih sportova, nastupili na europskoj sceni, osvojili tituli prvaka za juniore U-19 i u narednom razdoblju bore se ponovno za prvaka BiH. To je veliki uspjeh i budući da do sada nisu prepoznati kroz gradski proračun, a sav taj rad i natjecanje zahtjeva izdašna financijska sdredstva očekujemo da će svi vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla jednoglasno podržati našu inicijativu i time pokazati da podržavamo razvoj sporta i uspjeh naših klubova. naročito što su neki od vijećnika i sami bili uspješni sportisti i znaju koliko je važno kad uz sve napore i ostvarene rezultate imate neku vrstu potpore institucija i grada u kojem djelujete“ istaknuo je Nikica Vidović, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla koji je podnositelj inicijative.

 

Inače svima stanovnicima Tuzle u posljednje vrijeme može biti na ponos uspjeh kojeg sportski klubovi postižu na nogometnim, košarkaškim, rukometnim i drugim terenima i zbog toga je važno kreiranje kvalitetne politike podrške sportskim kolektivima. To se treba shvattiti kao ulaganje u budućnost, a posebice gdje je okupljen veliki broj mladih naraštaja. Neki od tih kolektiva imaju značajniju potporu institucija vlasti i privrednih subjekata i tako imaju koliko toliko stabilno financiranje dok pojedini klubovi teško iznalaze potrebna financijska sredstva. Zbog svega toga uspjeh i rezultati trebaju biti nagrađeni.

 

Odjel za informiranje GO HDZ BiH Tuzla


Komentari
Na vrh