Business

Glas TK proglasio Lidere biznisa i Turističke zvijezde za 2022. godinu

Dodjeljena su priznanja za sedam  uspješnih poduzetnika, sedam turističkih zvijezda i jedno specijalno priznanje  najnačelnika

 

Na tradicionalnoj manifestaciji „Lideri biznisa“ Tuzlanskog kantona i „Turističke zvijezde“, u hotelu Minero Tuzla dodjeljena su priznanja za sedam  uspješnih poduzetnika, sedam turističkih zvijezda i jedno specijalno priznanje  najnačelnika.

Stručni žiri je odabrao lidere – one koji su svojim radom i asortimanom proizvoda zaplijenili pažnju tržišta i dali poseban doprinos privrednom razvoju Kantona.

 

Priznanja su dodjeljena kompanijama iz različitih oblasti- građevinarstva i proizvodnje, energetike i rudarstva, uslužnih djelatnosti, oblasti prehrambene industrije i obrtnih djelatnosti.

U oblasti proizvodnje, građevinarstva, energetike i rudarstva, priznanja su uručena kompanijama: Eko Toplane d.o.o. Gračanica i  SU-AD d.o.o. Živinice

Lideri biznisa iz uslužnih djelatnosti su: Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Gračanica, Javno  komunalno  preduzeće „ Saobraćaj i komunikacije-Tuzla“ d.o.o. Tuzla i  HIH d.o.o. Živinice

Najbolja među obrtnim djelatnostima ove godine, izabrana je: Pekara “Hukić”  Tuzla

Lider biznisa TK iz oblasti prehrambene industrije za 2022 je: “BONY” d.o.o. Tuzla

U skladu sa kriterijumima koji su bazirani na značaju, prepoznatljivosti, inovativnosti  destinacije, Turistička zajednica TK i lokalni turistički uredi odabrali su sedam turističkih zvijezda za 2022. godinu: Međunarodni festival umjetnosti mladih „Kaleidoskop“ Tuzla, Barista d.o.o. Tuzla, Javna ustanova “Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma” Banovići, Hotel  “Muška voda” Kladanj,  Konoba “Bosna kod  Vilde” Kalesija, ZEBED d.o.o  Gradačac i Hotel “Vertigos” Tuzla.

Priznanja ispred Vlade Tuzlanskog kantona uručio je Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK. Također, priznanja je uručio i Miralem Mešković, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Plaketa za “najnačelnika” uručena je g. Zudinu Mahmutoviću, načelniku Općine Sapna, za dugogodišnju nesebičnu saradnju i izuzetan doprinos u obnovi i razvoju privrednih kapaciteta i materijalnih dobara na području Općine Sapna, poboljšanju uslova života i rada svih građana, sa tendencijom daljeg razvoja, modernizacije i stvaranja boljih uslova života stanovništva ove općine.

Program je vodio Zlatan Jovanović, a osim dodjele priznanja, gosti su mogli uživati u performansu glumca Hasana Sušića i muzičkom programu u izvedbama Mega benda.

 

„Lider biznisa TK 2022.“ – Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Gračanica

 

„Lider biznisa TK 2022.“ – Eko Toplane d.o.o. Gračanica

 

„Lider biznisa TK 2022.“ – SU-AD d.o.o. Živinice

 

„Lider biznisa TK 2022.“ – Javno  komunalno  preduzeće „ Saobraćaj i komunikacije-Tuzla“ d.o.o. Tuzla

 

„Turistička zvijezda TK 2022.“ – Barista d.o.o. Tuzla

 

„Turistička zvijezda TK 2022.“ – Javna ustanova “Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma” Banovići

 

„Turistička zvijezda TK 2022.“ – Hotel  “Muška voda” Kladanj

 

„Turistička zvijezda TK 2022.“ – Konoba “Bosna kod  Vilde” Kalesija

 

„Turistička zvijezda TK 2022.“ – ZEBED d.o.o  Gradačac

 

„Turistička zvijezda TK 2022.“ – Hotel “Vertigos” Tuzla

 

 

 

 

Komentari
Na vrh