Sport

Gimnastičarke Slobode se okitile medaljama na Christmas cupu u Zagrebu

Proteklog vikenda 16.-17.12.2023. gimnastičarke kluba ritmičke gimnastike ”Sloboda” učestvovale su na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici pod  nazivom  „CHRISTMAS CUP 2023“ koji je održan u Zagrebu. Na turniru je učestvovalo 240 gimnastičarki, iz kluba ritmičke gimnastike Sloboda nastupilo je 8 gimnastičarki koje su se takmicile u najjačem “A” programu i osvojile su 13 medalja od kojih su 5 zlatne, 5 srebrenih i 3 bronzane.

Medalje su osvojile:

  • Amila Bećirović (seniorka) – 1 zlatna,2 srebrene medalje
  • Nejla Muradbegović(seniorka) – 1 bronzana
  • Sara Muradbegović (juniorka) – 1 zlatna, 2 srebrene medalje
  • Esma Huskanović (juniorka) – 1 zlatna, 1 bronzana medalja
  • Džejla Hujdurović (pre-juniorka) – 2 zlatne, 1 bronzana medalje
  • Leonarda Cnogorac (kadetkinja) – 1 srebrena medalja

 

Ovo je bio posljedni turnir u 2023 godini i bio je veoma uspješan kao i svi turniri u ovoj godini. U toku protekle godine gimnastičarke KRSG Slobode seniorka Amila Bećirović i juniorka Esma Huskanović ostvarile su plasman i u sastavu reprezentacije učestvovale na Evropskom i Svjetskom prvenstvima. Čestitamo gimnastičarkama koje su bile uspješne tokom cijele godine na trudu i upornosti, rezultati na ovom turniru su kruna našeg rada u protekloj godini i nadam se da ćemo tako nastaviti i u sljedećoj godini. Januar ćemo iskoristiti za pripreme, a u februaru ćemo učestvovati  na dva međunarodna turnira, jedan će se održati 02.-04.februara u Beču pod nazivom “Winter Young Talents Vienna Cup 2024”, drugi 16.-18.februara u Budimpešti pod nazivom “Gracia Fair Cup 2024”, a u martu međunarodni turnir u Americi u gradu Chicago.”

Posebno se zahvaljujemo Gradu Tuzla, Ministarstvu za kulturu sport i mlade Tuzlanskog Kantona i SKPC Mejdan koji su nas pratili i podržavali tokom cijele godine i bez čije podrške ne bi mogli postići ove rezultate i uspjehe.

Na vrh