Lični stav

Gdje je nestao film “Pannonica na zrnu soli” za koji je potrošeno 45.000 KM?

Propagandni fim “Pannonica na zrnu soli” koji je trebao doći kao “šlag na kraju” dvadesetdvogodišnje vladavine Jasmina Imamovića u Tuzli, nakon promocije i kritika koje su uslijedile, misteriozno je nestao … nije postavljen na YouTube, nema ga na zvaničnim promo stranicama Grada, a ni na stranici Turističke zajednice Tuzle … šta se dogodilo?

To se pita i gradski vijećnik Omer Berbić koji kaže:

  • Grad Tuzla izdvojio 45.000KM za film koji vrijeđa grad Tuzlu⁉️
    Zvuči smiješno ali je grad Tuzla izdvojio 45.000KM za film u kojem se spominje da je grad Tuzla bio “ako ne najružniji, onda među tri najružnija grada u BiH” te da u njega “nisu dolazile ni đačke ekskurzije”.
  • Naravno, tražit ću da se ova sredstva vrate u budžet i da se utroše u bolje svrhe od propagandnih naučno-fantastičnih filmova a službe da ubuduće razmišljaju za šta troše narodni novac! O bivšem menadžmentu RTV7 koji je potpisao isplatu sredstava za film i nije vidio ništa sporno u vrijeđanju grada, ne želim da trošim riječi.
  • Najveći apsurd jeste što se ovaj film, koji je koštao minimalno 45.000KM, u međuvremenu izgubio. Naime, poslao sam email RTV-7 da mi pošalju link sa filmom, međutim odgovor nisam nikada dobio.

Čudno zar ne?

Na vrh