Sport

Futsal tim Specijalne olimpijade BiH pobjednik međunarodnog turnira u Belgiji

Specijalna olimpijada BiH je pobjednik Novogodišnjeg turnira u Belgiji na kome je nastupilo 12 ekipa iz 9 evropskih zemalja. Nevjerovatan uspjeh muške futsal reprezentacije ostvaren je kroz šest uzastopnih pobjeda, uz dva neriješena rezultata u divizioniranju. Finalnu utakmicu naša reprezentacija je odigrala protiv ekipe “Boca” pobijedivši rezultatom 4:1.

 

“Izuzetno smo ponosni na ovaj uspjeh, jer smo se na međunarodnoj sceni prvi put pojavili sa muškom futsal reprezentacijom i pobijedili na ovom vrlo važnom turniru. Još jednom smo pokazali da mi inkluziju živimo i dokazali da su naši sportisti najbolji ambasadori inkluzije” – istakla je Kada Delić Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH, po završetku turnira u Briselu.

 

Na svečanom proglašenju pobjednički pehar podigla je inkluzivna reprezentacija SOBiH u sastavu Njegoš Mihajlović, Enes Fejzić,  Muhamed Hodžić, Semir Mohavkić i Samir Mohavkić, te inkluzivni partneri Jure Mihaljević, Vuk Lakić i Ognjen Erbez. Do istorijskog uspjeha muške futsal reprezentacije  SOBiH  doveli su treneri Samir Halilović i Bojan Aćimović.

 

Na vrh